Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Marvels

Friss topikok

  • Daniel Jakab: sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/555416_4105699847863_1243162334_n.jpg (2013.02.12. 14:44) Detective Comics 871-881
  • MadKiraX: Köszi. Már rendeltem, egy másik helyről amazing spider-man t (big time tól kezdem)meg pár dc-s cím... (2012.07.18. 12:34) Váltás - Midtown Comics
  • mrskowalski: a Year One tényleg alapmű, ezt még nem olvastam, de gondolom, Geoff Johns is pénzért dolgozik :) (2012.07.17. 16:06) Batman - Earth One
  • mrskowalski: a borító mondjuk nagyon beteg (2012.07.16. 21:05) Revival
  • Invinciblepocok: @mrskowalski: Bevallom WW-ben nem vagyok nagy szakértő, pedig nagyon szimpatikus, és a jelenlegi s... (2012.07.15. 18:47) DC New 52 és a hullámok

The Man Without Fear

2012.07.07. 01:10 Invinciblepocok

A New Avengers 16. számában Luke Cage azt mondja Daredevil-ről, hogy kérdés nélkül ő a legjobb a Bosszúállók közül. Nagyon igaza van ebben, és a Marvel-nél futó havi címek közül is abszolút győztes szerintem jelenleg a vak igazságosztó sorozata.

0[1].jpg

Mark Waid író és Paolo Rivera rajzoló úgy indította újra az első számtól a sorozatot, hogy sikerül annyi új életet belelehelni, annyi egyediséget belevinni, hogy a mai teljes képregénypalettán kevés szórakoztatóbb olvasmány létezik. Nekem kifejezetten tetszik, hogy végre olyan történeteket olvashatok, amik ugyan a nagy Marvel univerzumban zajlanak, de egy kicsit mégis a régebbi hagyományosabb megközelítéssel működnek. Nem ugrál minden kockán 30 szuperhős fel-alá, hanem Daredevil a teljes jogú főszereplő (nem avengerkedünk - annyit...). Nekem már kicsit fárasztó az, hogy hiányoznak valahogy a szuperhősök önálló kalandjait leíró füzetek, mert minden mindennel összefügg, és mindig mindenki mindenkivel együtt vonul a világot leigázó hatalmas ellenfél ellen. Hiába olvasok Thort, ott virít az összes Avenger a hasábokon, ugyanez a helyzet Pókemberrel is, de igazából mindenkivel. A DC-nél sokkal jobb a helyzet ilyen szembontból, ott, bár néha keresztezik egymást a szálak, mégis mindenkinek megvan a maga kis saját világa, ami szinte független a többiektől, és igenis nagy szám, ha feltűnik Batman egy Green Lantern sztoriban. A Marvelnél bezzeg mindenkit bepasszíroznak New Yorkba és bármerre fordulsz, egy szuperhős fut, repül, úszik, gurul feléd.

Ennek ellenére itt van Daredevil, aki ugyancsak New York-ban él, és persze szóba kerülnek a többiek is (konkrétan vendégszerepel például Captain America, Punisher, vagy Spider-Man is a részekben), de nem ez a jellemző. Ez a sorozat a vak Matt Murdock-ról szól, az ő jogászi munkásságáról és természetesen alteregójáról, aki a szokásos ördögszarvas pizsamába öltözve próbálja elkapni a gonosztevőket. És mindez ráadásul annyira formabontó módon, annyira egyedi hangvétellel, hogy az nagyon minőségi szuperhősanyag.

daredevil-7-cover-waid-rivera-rodriguez-marvel-comics.jpg

Az eddigi kedvencem a "karácsonyi szám" volt, amelyben Matt egy csapat vak gyereket visz kirándulni, és egy buszbalesetnek köszönhetően a fagyos erdőben ragadnak, messze a civilizációtól, mindenféle kísérő nélkül. Nagyon felemelő és megható, ahogy Matt segíteni próbál a gyerekeken, de végül ő az, aki segítségre szorul. Emellett nagyon szórakoztató volt a kétrészes mini crossover Pókemberrel; hiába írtam mostanáig, hogy nem kell a kavarodás. Nincs is annál szórakoztatóbb, mint amikor két szuperhős arról beszélget a Chrysler Building tetején ülve, hogy melyik utcát érdemes használni az épületek közti lengedezésre, mióta sok kapaszkodó eltűnt a nagy átépítéseknek köszönhetően.

A sorozat több kategóriában is jelölt a Comic-Con-on kiosztásra kerülő, képregényes körökben jelentős, Eisner Award-ra, melyek közül az egyik pont a legjobb szám kategóriában induló, karácsonyi rész! Szorítok neki!

3 komment

Címkék: avengers Spider-Man Daredevil Mark Waid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvels.blog.hu/api/trackback/id/tr944634108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.07.12. 09:18:55

Az a karácsonyi rész tényleg az eddigi legjobb az új sorozatból. Egyébként Paolo Rivera helyét Chris Samnee vette át a 14. számtól.

Invinciblepocok · http://marvels.blog.hu/ 2012.07.12. 10:20:33

@Lassus_: Igen, egyelőre még nem is tudtam eldönteni, hoy tetszik-e ez, vagy sem. Rivera artwork-je nagyon egyedi volt, és marha jó.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.07.12. 11:45:03

@Invinciblepocok: Igen, én is így vagyok vele, még barátkozni kell az új stílussal. Rivera volt az egyike az összetevőknek, amiért ennyire bejött ez az új Daredevil.
süti beállítások módosítása